torsdag 30 januari 2014

Svenska

Den osynliga flickan kapitel 7 + gissning

Eftersom Pervanas pappa är arresterad är Pervana tvungen att ta hans plats, eftersom hon är den ända som vet hur man gör eftersom hon var den ända som följde med honom när han sålde saker. Hon tog alla saker som skulle säljas i hennes pappas axelremväska. Inuti axelremväskan låg pennor, skrivpapper, och alla de saker som hon skulle sälja. Pervana skulle inte bara sälja saker hon skulle också läsa för de som inte kunde läsa och skriva brev till dem som inte kunder skriva på så sätt skulle hon samla mycket pengar till hela familjen. Som vanlig gick Pervana och satte sig på samma plats som hennes pappa satte sig på innan. 

Efter några timmar kom en taliban till Pervana. Pervana blev rädd hon trodde att han visste att hon var en tjej och inte en pojke. Helt plötsligt började hon darra. ”Kan du läsa brev” frågade talibanen på pashto. Pervana var rädd att hon inte kunde säga något och istället nickade hon. ”tala så man hör, pojk! En brevläsare utan röst har jag ingen användning för”. Pervana tog djup andan och sedan tog hon brevet och läste den högt för honom.  

Vad tror du kommer hända sen?


Jag tror att Pervana kommer att fortsätta vara en pojke eftersom hennes pappa är arresterad och det gick bra för henne eftersom ingen visste att hon egentligen är en tjej. Men jag är jätte rädd för att jag har känslan av att hon kommer bli avslöjad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar